Kampsport för barn i Göteborg

Välkommen till Fit4Fight Gym i Göteborg! Kul att du funderar på att låta ditt barn börja träna hos oss! Det här är en liten introduktion till vad vår barnträning innebär, hur det är att träna hos oss samt hur det är tänkt att ert barn ska utvecklas hos oss på Fit4Fight Gym i Göteborg.

 

 

 

 

 

Vad innebär vår barnträning?

Fit4Fight Gym's barnträning för barn mellan ca 4-12 år (beroende på mognad) är ett perfekta sätt för ditt barn att komma i form, bygga en grund för vidare kampsportsträning och anförskaffa sig viktiga karaktärsdrag samtidigt som de har roligt och träffar nya vänner!  Säkerhet är av största vikt för oss därav har vi ingen fri sparring för våra barn, de får endast öva under kontrollerade förhållande! För info om priser se priser i menyn ovanför.

   

Barnträning Göteborg

 

 

 

Träning för barn i Göteborg

 

 

 

 

Vilka kampsporter tränar barnen?

BJJ eller Brasiliansk Jiu-Jitsu är en kampsport och ett självförsvarssystem som fokuserar på brottning, speciellt markkamp där storleken inte har lika stor betydelse. Man kan träna BJJ antingen med gi (dräkt) eller utan. Genom introduktionen av UFC visade det sig att BJJ vara ett av de mest effektiva kamsportssystemen och växte därav enormt!

Kickboxning är en kampsport och självförsvarssystem där man använder och lär sig försvara sig mot olika slag- och sparktekniker. Kickboxning växte fram då tävlingsorganisationen K-1 skapade en tävling där alla "strikingstilar" så som Muay Thai, Karate, Boxning, Kung-Fu osv. kunde mötas under ett och samma regelverk för att se vad som var effektivast. I dagsläget använder sig därav Kickboxning av de mest effektiva teknikerna från alla dessa och fler kampsporter.

 

 

 

 

 

 

Ditt barns utveckling

Det är viktigt att barnen har något att stäva emot för att hålla motivationen uppe, därför har vi graderingar. För att inte skapa någon orättvisa utifån att alla barn har olika förutsättningar så baserar vi graderingen på hur många pass de närvarar på. Ert barn kommer att träna upp sin grovmotorik vilket innebär rörlighet, koordination och balans. De kommer också utveckla självförsvarstekniker enligt vårt system som repteras om och om igen varje termin och sist men inte minst kommer de att utveckla karaktärsdrag som diciplin, arbetsmoral, ansvarskänsla och en positiv attityd

 

 

 

 

 

Barnträning gbg

 

 

Boka din provträning nu!

Aktuellt

NYTT INFÖR VÅRTERMINEN! Vi ber om ursäkt för att det är stökigt i gymmet nu mot slutet av terminen. Vi har redan nu påbörjat uppgraderingen av gymmet inför vårterminen och kommer att slutföra det i mellandagarna. Nytt för vårterminen är följande: - Herrarnas duschar kommer renoveras och avloppet fixas så att vattnet rinner av snabbare. - Vi har fått mer redskap till vår gymavdelning. Allt ska sorteras och läggas på sin plats. Det kommer i samband med det här även säljas av en hel del gamla redskap som vi går ut med i mellandagarna. - Vi har fått en rullbar bioduk och nästa termin får vi även projektor och ljud så vi kan titta på fler matcher på gymmet :) - Vi planerar att sätta upp fler säckar, dels på matta B, men även i stretchrummet för egenträning. - Vi kommer sätta upp fler mittsar på väggen på matta B. - Schemat kommer även det att uppdateras med fler pass och några mindre tidsändringar efter önskemål vi fått in från våra medlemmar via enkäten. VT-schemat går vi ut med i början av januari. - Vi har ordnat upp så att vi kommer ha mer struktur på vilka som håller vilka pass och alltid sträva efter att ha 2 instruktörer om det är mer än 15 deltagare på passen. - BJJ Grund kommer få en ny instruktör vilket är Martin som i dagsläget håller de avancerade passen i BJJ. - Vi kommer införa digital incheckning med medlemskort i receptionen istället för att instruktörerna checkar in då det händer att instruktörerna glömmer det.