BJJ & SW

Välkommen till Fit4Fight Gym i Göteborg och vår Grappling sektion (Brazilian Jiu-Jitsu & Submission Wrestling)! Det här är en liten introduktion till vad BJJ och SW är för något, hur det är att träna hos oss. För övrig info navigera er vidare i vår meny.

 

 

 

 

Vad är BJJ & SW?

Brasiliansk Jiu Jitsu & Submission Wrestling passar alla, gammal som ung, tjej som kille, vältränad atlet till otränad soffpotatis! Alla börjar någonstans och tränar sig sakta men säkert mot att klara av mer och mer!

Grappling (BJJ och SW) är ett samlingsnamn för en kampsport och ett självförsvarssystem som fokuserar på brottning, ledlås och stranguleringar. Speciellt markkamp där storleken inte har lika stor betydelse. Man kan träna Grappling antingen med gi (dräkt) som då kallas Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) eller utan då det som oftast kallas för Submission Wrestling (SW). I den senare varianten dvs. utan dräkt, ligger mer fokus på den stående brottningen och benlås som till stor del saknas i BJJ. Hos oss tränar och tävlar vi båda med och utan dräkt.

Genom introduktionen av UFC visade det sig att BJJ var ett av de mest effektiva kamsportssystemen och växte därav enormt! Utifrån det växte den för MMA mer effektiva stilen Submission Wrestling fram, vilket används av MMA-utövare världen över!

    

 

Brazilian Jiu-Jitsu Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

BJJ Göteborg

 

  

 

 

 

 

 

BJJ & SW hos oss

Vi tillhör Gracie Barra som är ett av de mest framgångsrika BJJ-organisationerna i världen! Vår huvudinstruktör i BJJ-sektionen är svartbältet Niclas Gustafsson.

Hos oss har du möjligheten att träna BJJ & SW (Grappling) varje dag i veckan! Vi har dessutom ett medlemstak och en begränsning på hur många som får delta på ett pass vilket i sin tur gör att våra instruktörer kan hjälpa varje individ mer, kvalitet framför kvantitet!

Vi har en väl utarbetad och bevisligen effektiv läroplan som sträcker sig över 5 veckor där vi i slutet av varje cykel har en utvärderingsvecka där ni får feedback på vad ni är bra på och vad ni behöver bättre på. I läroplanen har vi ett nytt tema varje vecka vilket innebär att vi går igenom samma tekniker varje dag i veckan för att alla ska få chans att repetera det ordentligt. 

För oss är gemenskap, en bra träningsatmosfär och hjälpsamhet mycket viktigt! Vi är därför noggranna med att alla ska hjälpa varandra och att anpassa sig efter storlek och erfarehetsnivå.

 

 

 

 

 

Vill du provträna?

Klicka bara på den röda knappen till höger så tar du dig till vår intresseanmälan. Där hittar du mer information hur du kan få komma och vara med på ett intropass med andra nybörjare. Varmt välkommen!

 

 

 

 

 

Submission Wrestling GBG

  

 

Boka din provträning nu!