Intervju med F4F nya huvudinstruktör i CrossFit!

juli 27, 2015

 

Vi är glada att få presentera Fit4Fight Gyms nya huvudinstruktör för CrossFit! Quintin börjar redan idag men tar över träningen och programmeringen helt och hållet nästa vecka! Nedan har ni en närmare presentation och intervju med honom. 

Kan du presentera dig lite kort för våra medlemmar? 

Mitt namn är Quintin och jag härstammar från Sydafrika, men bor sedan 3 år tillbaka med min Sambo här i Göteborg. 

Hur ser din träningsbakgrund ut?

Jag har varit aktiv och idrottat under hela min uppväxt, gick bl.a. på idrottsgymnasium och spelade Rugby i Sydafrika på semi-proffesionell nivå fram till jag var 29 år. Har de senaste åren tränat CrossFit där jag även hunnit med att tävla en del. 

Har du någon formell utbildning inom idrott/träning?

Som jag tidigare sa gick jag på idrottsgymnasium, jag är dessutom certifierad inom ISSA Personal Trainer, TRX, RockTape Sports strapping och är utbildad CrossFit level 1 trainer. Planerar på att även utbilda mig inom CrossFit level 2 inom kort samt framöver även Crossfit Gymnastics, Crossfit Endurance och Crossfit Kids. 

Vad gillar du med CrossFit som inte vanliga gym kan erbjuda?

Gemenskapen framför allt! Inget emot "Globo-gym" så länge människor håller sig aktiva och hälsosamma, men de kan aldrig erbjuda den familjära gemenskapen som en CrossFit-box kan. Jag gillar dessutom att hela kroppen används funktionellt varje pass.

Hur är din Svenska, kan våra medlemmar kommunicera med dig på Svenska?

Ja det kan dem, jag har avslutat SFI i juni 2015. Min förståelse vida överstiger mitt tal, men jag är mycket angelägen om att bli flytande.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag gillar att vara aktiv så det blir en del Surfing, Mountainbike, hinderbanor, Volleyboll, löpning eller något nytt och intressant med fantastiska människor. Om jag tar det lugnt gillar jag att studera träning, näringslära etc. Eftersom jag är av åsikten att det alltid finns utrymme till förbättringar.

Har du något du vill tillägga som avslutande ord?

Jag brinner för träning och en hälsosam livstil och är glad att få dela det med er! Ser verkligen fram emot det här nya kapitlet i mitt liv!

 

 

Kommentarer på "Intervju med F4F nya huvudinstruktör i CrossFit!"