Kickboxning

Välkommen till Fit4Fight Gym i Göteborg och vår Kickboxning-sektion! Det här är en liten introduktion till vad Kickboxning är för något och hur det är att träna hos oss. För övrig information navigera er vidare i vår meny.

 

 

 

Vad är Kickboxning?

Kickboxning passar alla, gammal som ung, tjej som kille, vältränad atlet till otränad soffpotatis! Alla börjar någonstans och tränar sig sakta men säkert mot att klara av mer och mer!

I ett historiskt perspektiv skapades kickboxningen i USA för att olika stilar inom stående kampsporter skulle kunna mötas under gemensamma regler. Sen dess har dock Kickboxning utvecklats och den mest effektiva formen är så kallad "Dutch Kickboxing" eller K1 där regelverket inte är lika begränsat, man får bl.a. greppa varandra för att knäa, sparka mot benen osv. vilket inte var tillåtet i Klassisk kickboxning. Moderna Kickboxningen hämtar mestadels av sin slagteknik från västerländsk boxning och spark & knäteknik från Thaiboxning (Muay Thai). De idag största tävlingsorganisationerna inom modern Kickboxning är K1 och Glory. 

 

   

Kickboxing Göteborg

 

 

 

 

Kickboxning gbg

 

 

 

 

Kickboxning hos oss

Vi erbjuder pass varje dag för våra medlemmar! Vårt motto är kvalitet framför kvantitet, därav har vi ett begränsat antal medlemmar och ett tak på hur många som får delta på ett pass. Allt för att våra instruktörer ska kunna hjälpa er att utecklas optimalt!

Vi använder oss av en väl utarbetad och bevisligen effektiv läroplan med olika fokus beroende på vilken nivå man befinner sig på. Vi har varje vecka ett tema som vi repeterar på samtliga veckans klasser för att alla ska få chansen att öva in teknikerna ordentligt!

För oss är kamratskap och en god stämning väldigt viktigt! Vi är därför väldigt noggranna med att alla är hjälpsamma under träningen och anpassar sig efter storlek och erfarenhetsnivå när vi tränar med varandra. 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du provträna?

Klicka bara på den röda knappen till höger så tar du dig till vår intresseanmälan. Där hittar du mer information hur du kan få komma och vara med på ett intropass med andra nybörjare. Varmt välkommen!

 

 

 

 

 

Kickboxning GBG

  

 

Boka din provträning nu!