Muay Thai/Thaiboxning

Välkommen till Fit4Fight Gym i Göteborg och vår Thaiboxnings-sektion! Det här är en liten introduktion till vad Thaiboxning är för något och hur det är att träna hos oss. För övrig information navigera er vidare i vår meny.

 

 

 

 

Vad är Muay Thai?

Muay Thai passar alla, gammal som ung, tjej som kille, vältränad atlet till otränad soffpotatis! Alla börjar någonstans och tränar sig sakta men säkert mot att klara av mer och mer!

Thaiboxningen har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. I Thaiboxning använder man framför allt slag-, knä- och sparktekniker (även armbågar på professionell nivå), men även kast med hjälp av armarna enbart. Muay Thai anses idag som den mest effektiva "strikingformen" och används därför som träningsform av de flesta MMA-utövarna.

 

   

Muay Thai Göteborg

 

 

 

 

Thaiboxning Göteborg

 

 

 

 

Thaiboxning hos oss

Hos oss kan man träna Thaiboxning varje dag! Vårt motto är kvalitet framför kvantitet, därför har vi valt att begränsa antal medlemmar och sätta ett tak på hur många som får delta på ett pass. På det här sättet kan våra instruktörer hjälpa er att utecklas optimalt!

Vi följer en väl utformad och bevisligen effektiv läroplan som är anpassad beroende på vilken nivå man befinner sig. Varje vecka har vi ett nytt tema som vi repeterar på alla veckans klasser för att alla ska få chansen att träna in teknikerna ordentligt!

För oss är gemenskap och en go stämning väldigt viktigt! Vi är därför noggranna med att alla är hjälpsamma under passen och anpassar sig efter storlek och erfarenhetsnivå när vi tränar med varandra. 

 

 

 

 

 

  

 

Vill du provträna?

Då är det bara att klicka på den röda knappen till höger så tar du dig till vår intresseanmälan. Där hittar du mer information hur du går tillväga för att vara med på ett intropass med andra nybörjare. Varmt välkommen!

 

 

 

  

 

Thaiboxning GBG

 

Aktuellt

NYTT INFÖR VÅRTERMINEN! Vi ber om ursäkt för att det är stökigt i gymmet nu mot slutet av terminen. Vi har redan nu påbörjat uppgraderingen av gymmet inför vårterminen och kommer att slutföra det i mellandagarna. Nytt för vårterminen är följande: - Herrarnas duschar kommer renoveras och avloppet fixas så att vattnet rinner av snabbare. - Vi har fått mer redskap till vår gymavdelning. Allt ska sorteras och läggas på sin plats. Det kommer i samband med det här även säljas av en hel del gamla redskap som vi går ut med i mellandagarna. - Vi har fått en rullbar bioduk och nästa termin får vi även projektor och ljud så vi kan titta på fler matcher på gymmet :) - Vi planerar att sätta upp fler säckar, dels på matta B, men även i stretchrummet för egenträning. - Vi kommer sätta upp fler mittsar på väggen på matta B. - Schemat kommer även det att uppdateras med fler pass och några mindre tidsändringar efter önskemål vi fått in från våra medlemmar via enkäten. VT-schemat går vi ut med i början av januari. - Vi har ordnat upp så att vi kommer ha mer struktur på vilka som håller vilka pass och alltid sträva efter att ha 2 instruktörer om det är mer än 15 deltagare på passen. - BJJ Grund kommer få en ny instruktör vilket är Martin som i dagsläget håller de avancerade passen i BJJ. - Vi kommer införa digital incheckning med medlemskort i receptionen istället för att instruktörerna checkar in då det händer att instruktörerna glömmer det.
Boka din provträning nu!